Ramazan ALAGÖZ

Ramazan ALAGÖZ


Turizm Bacasız Sanayidir

31 Mayıs 2022 - 21:37

​​​​​Turizm Bacasız Sanayidir
Havaların giderek ısındığı bugünlerde turizm sezonuna girmiş bulunuyoruz. Uzun bir pandemi sürecinden sonra belki de ilk defa yerli ve yabancı turistler Adıyaman ilimize gelecekler. Geçmiş dönemlerde yaşanan hareketlilik yaşanır mı? Yoksa yaşanmaz mı? Onu zaman gösterecek.
Bir gerçek var ki; bu pandemi süreci en çok ta turizm sektörünü olumsuz yönde etkiledi. Bu süreçte hem turizmciler hem de turizm sektörüyle ilgili alanlarda iş yapan insanlar çok kötü günler geçirdi. Sahada olan bir gazeteci olarak bu zaman zarfında turizmcilerle yapmış olduğun haberlerde onların seslerini ilgililere duyurmaya çalıştım.
Lakin pandemi süreci dünyanın genelinde yaşandığı için her insan gibi ülkemizde yaşayan insanlarda hayatın normale döneceği günü bekledi. Dünya genelinde ve ülkemizde insanların aşılarını vurulmasından sonra hayat büyük bir oranda normale döndü. Ancak geriye bıraktığımız 2 yılda insanların maddi zararları tarif edilemez bir durumda.
Bu konuda geçen günlerde bir köşe yazısı kaleme almıştım. O köşe yazımı okuyan kimi okurlarım bana dönüş yapmıştı. O köşe yazımda bütün insanların pandemi döneminde yaşadıkları sorunları ele almıştım. Zaten köşe yazılarımda sürekli olarak halkımızın sorunlarını veya taleplerini köşemden aktarmaya çalışıyorum.
Bu mesleğe başladığım ilk günlerde muhabir olarak habere gider ve o haberi yazmayı çok severdim. Halen de habere kendim gider, fotoğrafı çekip, haberimi yazarım. Sahada muhabir olarak çalışmak gazeteciliğin en zevkli yanıdır. Gittiğimiz her yerde insanlar sizlere sorunlarını anlatır ve sizlerde bu konuları haber yaparsınız. Ve bu şekilde halk ile yetkililer arasında bir köprü vazifesi görmüş olursunuz.
Geçen günlerde yaşamış olduğum Adıyaman’ın Kahta ilçesinde halkımız beni görünce sorunlarını dile getirdi. Bende bu sorunları takip edeceğimi belirterek, anlattıkları konuları araştıracağımı belirttim. Halkımız bu pandemi sürecinden dolayı çok dertli olduğunu için onları dinleyerek, notlarımı alıyorum.
Bugünlerde de turizm sezonu açılınca turizm alanında hizmet veren insanlarımızda bu konudaki beklentilerini köşemden dile getirmemi istediler. Aslında turizmcilerin düşünceleri bütün halkımızın düşüncesidir. Adıyaman ilimizde devasa tarihi ören alanları yer almasına rağmen çevre illerdeki turist sayısının çok azı ilimizi ziyaret ediyor. Bunun sebebi tanıtım konusunda gerekli çalışmaların yapılmamasıdır.
Nemrut Dağı, UNESCO tarafından dünya kültür mirası listesine alındığı gibi dünyanın 8. harikası olarak Adıyaman ilimiz sınırları içerisinde yer alıyor. Fakat yeterince tanıtım yapılmadığı için turistler Nemrut Dağı başta olmak üzere tarihi ören yerlerimizi ziyaret etmiyorlar.
Çevre illerimizdeki tarihi mekanlara gelen turist sayısının en belirgin sebebi o tarihi mekanlarda çekilen filmler ve dizilerdir. Adıyaman ilimizin de tarihi mekanlarında yerli filmler ve diziler çekildiği taktirde yerli ve yabancı turistler ilimizi de ziyaret edecektir.
Bu konuda görev ilimizdeki yöneticilere düşmektedir. Geçmişte yapılan Uluslararası Nemrut Kommagene Festivali’nin yeniden hayata geçirilmesi gerekir. Bu festivalle birlikte ilimizin tanıtımına önemli derecede katkı sunulmuştu. Ancak daha sonrasında ilimizdeki valilerimizin kararıyla bu festival iptal edilmişti.
Bu festivalin yeniden yapılması ilimizin tanıtımı açısından son derece önemlidir. Bu festival dışında Adıyaman’ın tarihi ören yerlerinin tanımı konusunda yaygın medyada görev yapan gazeteciler, köşe yazarları ilimize mutlaka davet edilmelidir. Bilinmelidir ki; bacasız sanayi turizmdir. Onun için ilimizin tanıtımına katkı sunulacak projelere bir an önce ihtiyaç olduğunu belirtmek isterim. Kalın sağlıcakla.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum