Ahmet İnan

Ahmet İnan


MİT'E GÜVENİYORUM-II

06 Ağustos 2022 - 13:57

MİT’E GÜVENİYORUM-II

2000 yılında Ankara’da doktoramı bitirdikten sonra  Diyarbakır’daki Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesine öğretim üyesi olarak geldiğimde de MİT’in, ülkemi demokratikleştirme konusunda olabildiğince katkı sunduğunu hep gözlemledim. 

Mesela; 2009 yılında TRT ŞEŞ (TRT KURDİ) nin yayına başlamasında MİT’in olağanüstü çabasını, gördüm. 

Bir kat daha güvenim arttı. 

Çünkü MİT elemanlarının, Sayın Recai Kutan’ın özel kalem müdürü aracılığıyla bana ta 1997’de vadettikleri projeler on kusur yıl sonra 2009 yılında gerçekleşmiş idi.  

2010 yılında FETÖ beni tedricen öldürme projesini yürüttüğünde MİT’i yine hep yanımda hissettim. 

Şöyle ki: 2010 yılı başında Dicle Üniversitesi Rektörü FETÖ teröristi  Ayşegül Jale SARAÇ ve çetesi, beni görevden aldığında MİT, benimle ikinci defa dolaylı temasa geçti. MİT ile çalıştığını bildiğim amcamın kayınbiraderi Emekli Albay Sadi Bilgiç Bey, Diyarbakır’da beni ziyarete geldi. Ben FETÖ tarafından ilk defa görevimden alınmış idim; ama fakültedeki odam hala boşaltılmamıştı. Sadi Bey ile odamda görüştük. Bana, uzun uzun PKK’yı sordu ve cevaplarımı küçük bir ses kayıt cihazına aldı. Ben, PKK’nin çıkış koşullarını anlattım. Fakat PKK’nin 19. yüzyıl paradigmasını henüz terk etmediğini, bu sebeple 21. yüzyıla girdiğimiz bu zaman diliminde başarılı olamayacağını, dilimin döndüğü kadar, uzun uzun anlattım. Sanıyorum bunun kayıtları MİT’de mevcut.  Sonunda Sadi Bey mealen; devletin PKK/HDP’ye alternatif olarak yeni bir parti kurulmasına destek vermesi durumunda böyle bir partide yer alıp almayacağını sordu. Hiç duraksamadan bunu red ettim. Çünkü Öcalan, ehlileştirilip sürece katkı sunmadan, bunun mümkün olamayacağını, söyledim. 

O zaman yani 2010 sürecinde PKK/HDP’ye alternatif  bir siyasi oluşumun iklimi yok idi. 

Fakat şimdi 2022 de var gibi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum